ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

 

Το μάρμαρο είναι από τα πιο όμορφα, πιο πολύτιμα αλλά παράλληλα και πιο ευαίσθητα φυσικά πετρώματα.

 

Πρόκειται για μια πέτρα με πολύ μεγάλη αντοχή στο χρόνο και χαρακτηριστική αντίσταση στη διάβρωση. Το μάρμαρο είναι ένα υλικό υψηλής κομψότητας και διαχρονικής αξίας το οποίο έχει τη δυνατότητα να αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο οποιοδήποτε χώρο διακοσμεί.

 

“Αποδεδειγμένα η πιο αποτελεσματική επεξεργασία καθαρισμού, συντήρησης αλλά & βελτιστοποίησης του μαρμάρου είναι η κρυσταλλοποίηση”

 

Ένα από τα χαρακτηριστικά του πετρώματος είναι το εντυπωσιακό φως που διαχέει στο χώρο λόγω της εκθαμβωτικής λάμψης του ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται σε δάπεδα.

 

Η ίδια η λέξη «μάρμαρος» που προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά σημαίνει «λαμπερός λίθος». Για να μπορεί να έχει το μάρμαρο αυτήν την όψη χρειάζονται ειδικές διαδικασίες και προϊόντα.

 

Γενικά θεωρούμε τον καθαρισμό μια απλή, καθημερινή υπόθεση. Στην περίπτωση των διακοσμητικών πετρωμάτων και ιδιαίτερα του μαρμάρου αυτό μετατρέπεται σε μια αρκετά πολύπλοκη διαδικασία που χρειάζεται ειδική τεχνογνωσία, προϊόντα και μηχανήματα.

 

Το μάρμαρο είναι υλικό πορώδες. Αυτό σημαίνει ότι λεκιάζεται πολύ εύκολα γιατί ο ρύπος διεισδύει στους πόρους, κάτω από την επιφάνεια και με την πάροδο του χρόνου δεν μπορεί να αφαιρεθεί με κανένα τρόπο. Η σύνθεση των κοινών απορρυπαντικών είναι ακατάλληλη για τον καθαρισμό και τη συντήρησή του εφόσον το μάρμαρο είναι πολύ ευαίσθητο σε οποιασδήποτε μορφής οξέα.

 

Η μαρμάρινη επιφάνεια στην οποία εφαρμόζεται η κρυσταλλοποίηση γίνεται πολύ πιο ανθεκτική στην καθημερινή φθορά (γρατζουνιές, γδαρσίματα κ.λπ.) πράγμα που μετατρέπει το ευαίσθητο αυτό υλικό κατάλληλο ακόμα και για πολυσύχναστους χώρους (καταστήματα, εστιατόρια, ξενοδοχεία κ.λπ.)